Misiunea noastră

Descoperim potențialul

... cu inima și sufletul construiești succesul

Transformăm visele în realitate

... descoperă managementul personal

Dăm sens

... reconcilierea trecutului  înseamnă noi posibilități de învățare

Identitate

Cu ajutorul metodei Kutschera-Resonanz®, sănătatea holistică și rezonanța în comunicare poate fi predată și învățată.

Metodă

Metoda Kutschera-Resonanz® este bazată pe presupunerea că fiecare ființă umană are propria vibrație.

Viziune

Avem nevoie de echilibru psihic și fizic, ce conduce la un viitor de succes, sănătos și fericit, plin de încredere.

Descoperim potențialul

Rezonanţa însemnă o anumită vibraţie. Pitagora spunea: Totul este vibraţie, schimbă vibraţia şi îţi schimbi viaţa.
Dacă ţi-ai trăit efectul de rezonanţă personală atunci pui bazele pentru a-ţi descoperi propria misiune in viaţă, a-ţi asuma propria răspundere, a te bucura de performanţele personale, a-ți trăi echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa personală şi a experimenta interacţiunea echitabilă cu respect, consideraţie şi dragoste.
Fondat în 1982, Institutul Kutschera oferă educaţie, consultanță, traininguri, seminarii, coaching şi suport la cel mai înalt nivel, pe durata întregului proces de descoperire a propriei vibrații și propriei vitalități.
Încă din 1974, fondatoarea institutului, Dr. Gundl Kutschera, a dezvoltat metoda Kutschera-Resonanz®, cu ajutorul căreia oricine poate învăţa să găsească accesul la această forţă şi la acest potenţial, iar talentele individuale pot fi expuse/scoase la suprafaţă.

Transformăm visele în realitate

Încă din mică copilărie ştim de fapt ce ne interesează şi despre ce vrem să descoperim mai mult. Prin metoda Kutschera-Resonanz® ajutăm să readucem aceste cunoştinţe şi vise în atenția noastră, cu scopul de a ne trăi talentele şi viziunile personale în viaţa de zi cu zi.
Precum într-o orchestră, în care fiecare cântă la instrumentul lui şi totuși toate instrumentele sunt în armonie, este posibil ca fiecare dintre noi să trăiască propria rezonanţă şi să fie în perfectă armonie cu sine şi cu ceilalţi.

Dăm sens

Prin conectarea dintre cunoștințe și intuiție, precum şi prin punerea în practică a talentelor şi viziunilor personale, noi uşi se vor deschide/ noi oportunităţi vor apărea în viața personală și profesională.
Problemele de la nivel global pot fi rezolvate doar atunci când fiecare persoană în parte ajunge în rezonanţă cu sine. Ca indivizi suntem un sistem, ca membri ai unei societăți reprezentăm un alt sistem iar toate sistemele susțin o conștiință colectivă.
De aceea este important să dăm sens, să aplicăm rezonanță parteneriatelor, familiilor, companiilor, organizaţiilor, naturii şi politicii. Pentru că viața noastră este interconectată și totul se întâmplă în conexiune și împreună cu ceilalți.

Metoda
Kutschera-Resonanz®

Această metodă arată cum propria noastră rezonanţă, care este adesea uitată în procesul de educare și maturizare, poate fi redescoperită și eliberată pentru a trăi echilibrul dintre nevoia noastră personală şi cea a celorlalți.
Practicând rezonanța aduci în viața ta echilibru interior, un bun management al propriei persoane și îți poți activa potențialul.

A trăi în rezonanţă înseamnă...

Educaţie şi metode de învăţare integrative

Pentru a facilita învăţarea într-un mediu plin de încredere şi considerație, este necesară utilizarea unor noi metode de predare. Metodele de învăţare aplicate în trainingurile şi seminariile Institutului Kutschera sunt implementate conform celor mai recente cercetări din neuro-științe şi oferă noi perspective în ceea ce privește strategiile de învăţare, definirea scopurilor, trăirea entuziasmului şi a motivaţiei.
Perspectiva pe care metoda o abordează este experențială, lucrând și activând toate sistemele de percepție. Credem în învățarea integrativă, în abordarea multidisciplinară și în iubirea și acceptarea procesului de învățare.

Utilizarea capacității noastre mentale

Majoritatea oamenilor folosesc în mod conștient doar o mică parte din creier. Folosim cea mai mare parte în mod inconştient şi pur “accidental”, iar consecințele le cunoaștem – disperare, neajutorare, frici, agresiuni etc. Prin metoda Kutschera-Resonanz® educăm abilitatea de a folosi conştient acest rezervor de potențial, astfel încât se deschid noi posibilități în gândirea şi comportamentul nostru.
Folosind diverse abordări creative, accesând jocul și funcții ale creierului deschidem portaluri spre autocunoaștere și dezvoltare. Oferim clienților noștri metode și instrumente de educare prin care își pot accesa resursele pentru o viață echilibrată și de succes.

Găsim viziuni | Privim spre viitor

Secolul nostru este secolul conştiinţei.
Avem totul în noi, însă puţin acces către resursele noastre interioare. Cei care învaţă să folosească în mod conştient capacitatea enormă a minţii noastre vor avea mult mai multe şanse să rezolve problemele complexe ale viitorului.
Trăim într-un secol al vitezei, al resurselor externe nelimitate și ușor accesibile. Acest proces conduce către o gândire accelerată și multă atenție acordată exteriorului/mediului.
Metoda Resonanz îți permite sa-ți găsești viziunea, să-ți atingi obiectivele, să-ți găsești propria strategie pentru atingerea succesului și performanței maxime. Toate aceste lucruri se întâmplă avănd acces la resursele interne care stau în control propriu și care îți aduc independență și libertate la nivel de valori.

A avea curaj | A îndrăzni

Noi realizări şi descoperiri au avut loc când oamenii au avut curajul de a se aventura pe teritoriu necunoscut. Uneori avem convingeri care ne limitează în viață. Aceste credințe ne blochează și devin uneori obstacole în calea succesului. Cele mai mari realizări și descoperiri au avut loc atunci când oamenii au avut curaj să iasă din tipare, atunci când au ales să se aventureze pe teritoriu necunoscut, când au acceptat provocări. A îndrăzni, a accesa resurse și a reuși este uneori doar la un pas de noi dacă avem curajul să folosim înțelepciunea nativă și intuiția pe care fiecare o avem în interiorul nostru.

Pentru asta avem nevoie de:

A educa umanitatea

Dacă fiecare persoană se simte liberă şi în acelaşi timp în siguranţă, dacă este sănătos, fericit şi de succes, atunci există o armonie în coexistenţa umană şi imposibilul poate deveni posibil. Cu bucurie, zone necunoscute pot fi descoperite şi explorate.

Pentru a reuși avem nevoie de conexiune socială si psihoeducație.

Viziunea noastră:

Gundl Kutschera

Dr. Gundl Kutschera este sociolog, psihoterapeut, psiholog în domeniul sănătății, psiholog clinician, coach, formator de supervizori şi de traineri. Ea este autoarea a mai multor cărţi, lector universitar în Europa şi Statele Unite, fiind primul Mentor NLP în toate ţările vorbitoare de limba germană.

Astfel, a fondat metoda Kutschera-Resonanz® şi institutul Kutschera. De asemenea, a inițiat și făcut posibile numeroase proiecte în domeniul dezvoltării copiilor, tinerilor, părinţilor, şcolii, sănătăţii şi dezvoltării regionale.
Activitatea dezvoltată și creată de dr. Gundl Kutschera au făcut posibilă o comunicare sănătoasă, relații echilibrate și dezvoltarea competențelor tuturor celor care au utilizat metoda Resonanz ca mijloc de dezvoltare personală și profesională.
Încă din 1974, Dr. Gundl Kutschera şi echipa sa internaţională au cercetat şi predat cum o viaţă de success, fericită şi sănătoasă este posibilă. Cercetarea este condusă și aplicabilă în sfera educaţională, cea a afacerilor, a familiei şi a societăţii.

Scopul meu este cercetarea a ceea ce face posibilă comunicarea sănătoasă și relațiile echilibrate și cum prin acestea se pot îmbunătăți toate tipurile de competențe de sine, sociale și profesionale.

Cercetare

Majoritatea problemelor și provocărilor pe care le trăim în această perioadă nu sunt la nivel conceptual sau de cunoștințe, ci la nivel interpersonal. Din acest motiv, este necesar să cercetăm cum pot fi dezvoltate abilitățile de relaţionare, de creşterea copiilor şi cum poate fi restabilit echilibrul în relaționarea inter-umană.
Combinând cunoștințe și studii din psihologie, psihoterapie, pedagogie și sociologie metoda dispune și pune la dispoziție instrumente eficiente care și-au demonstrat valoarea în îmbunătățirea calității vieții persoanei care o accesează.

Publicații

Încă din 1974, Dr. Gundl Kutschera şi echipa sa internaţională au cercetat şi predat cum o viaţă de succes, fericită şi sănătoasă este posibilă. Cercetarea este condusă în sfera educaţională, cea a afacerilor, a familiei şi a societăţii.
Scroll to Top